Onze klanten ontwerpen hun eigen kantoor!

Onze ervaring met het ontwerpen van een nieuwe kantoorinrichting is dat er vaak gestuurd wordt vanuit het beleid, de directie, van een onderneming. De mensen die uiteindelijk de meeste tijd doorbrengen in de nieuwe kantooromgeving worden daarbij nog wel eens ‘vergeten’. Dit alles met de beste intenties uiteraard, maar het kan beter en vooral slimmer.

Hoe gaaf is het wanneer de medewerkers mee kunnen denken in het ontwerp, of sterker nog ze mogen het ontwerp zelf maken! ADREON heeft in samenwerking met TRIBOO een werkwijze ontwikkeld waarbij wij in een paar eenvoudige stappen bepalen wat de identiteit van de medewerkers is en hoe we deze kunnen combineren met de identiteit van de onderneming. Tijdens dit proces nemen wij hen mee in het ontwerpproces. Zij bepalen hoe het kantoor functioneel het beste tot zijn recht komt. Dit proces wordt begeleid door onze ontwerper en een gedrag- en omgevingsdeskundige. Het resultaat zijn blije, tevreden werknemers die trots zijn op hun (circulaire!) kantooromgeving.

Het ontwerpproces bestaat vooral uit workshops. Vorige week mochten wij bij maar liefst twee ondernemingen starten met de eerste sessies!

 

Meer weten over onze bijzondere werkwijze? Laat dan een bericht achter en wij komen graag ons verhaal vertellen.

We hebben nieuw gereedschap: een 3D printer!

Als ontwerper is het vaak makkelijk om in te beelden hoe jouw ontwerp er uiteindelijk uit komt te zien. Voor een opdrachtgever is dit echter niet altijd het geval en dus moeten we altijd proberen om zo visueel als mogelijk te werken. Niets is vervelender dan een opdrachtgever die bij oplevering iets anders krijgt dan hij/zij had verwacht. Daarom werken wij altijd met 3D visualisaties, moodboards en maquettes.

Het gebruik van maquettes neemt echter af door de toenemende digitalisering. Augmented reality is de toekomst. Samen met de opdrachtgever creëren, aanpassen en beleven van de ruimte. De techniek en kennis voor gebruik van augmented reality ligt echter nog ver buiten ons bereik. Daarnaast vinden wij het zien, voelen en beleven van materiaal minstens zo belangrijk. De maquette mag bij ons voorlopig nog blijven.

Tot op heden deden we dit traditioneel met karton, kunststof platen en lijm. Maar vanaf nu maken we het onszelf wat makkelijker. Onze nieuwe 3D printer gaat helpen om de ontwerpen vorm te geven. Een investering die niet alleen ons gaat helpen, maar vooral ook u als opdrachtgever zodat we er zeker van kunnen zijn dat ons ontwerp uw ontwerp is.

Wisten jullie overigens dat je bij een 3D printer kan kiezen uit verschillende soorten filamenten? Onze printer kan printen in ABS en PLA. ABS is een traditionele plastic, dus stinkt is ongezond en als je het in de oceaan dumpt, dan duurt het naar verwachting 500-1000 jaar voordat het product is afgebroken. PLA is een biologisch product, stinkt niet en is binnen 4-6 maanden afgebroken. Wij gebruiken dus uitsluitend PLA voor onze prints…

Upcycling: Van damwand naar kastenwand!

Men neme een paar oude kasten, 80 jaar oude damwanden en een eerste klas meubelmaker. Het resultaat? Een prachtige kastopstelling die nog vele jaren mee kan. De eerste uit een reeks van 3 kasten, een pantry en 5 werkbladen is klaar voor gebruik…

Toekomst

Wie kan zich het huis van de toekomst nog herinneren? Het gebouw stond in Rosmalen, het Autotron, en was een project van Chriet Titulaer. Het huis van de toekomst, hoe gaaf was dat. Als 9 jarig jongetje ben ik er geweest en ik was diep onder de indruk van het idee om in de toekomst te kunnen kijken. De wereld was toen anders, mijn wereld was toen anders. Een mobiele telefoon had ik nog niet en van het internet had ik nog nooit gehoord. Ik was toen vooral bezig met mijn GI Joe’s, mijn miniatuur autoverzameling en mijn lego. En nu? Nu kunnen we niet meer zonder onze slimme, bellende zakcomputer, als is het maar om de wasmachine aan en uit te kunnen zetten..

De toekomst. De wereld lijkt sneller te draaien nu ik groot ben. Innovatie volgt op innovatie (of liever gezegd de evolutie van techniek verloopt in rap tempo) en wat vandaag wordt bedacht lijkt morgen een veroudert concept. De technische evolutie verloopt voor mij zo snel dat ik het niet eens bij kan benen en ik moet eerlijk zeggen, het interesseert me ook niet meer. Iphone 15? Laat maar komen. Het zal allemaal wel. Zonde van mijn geld. Dataloggen van mijn dagelijkse activiteiten? Ik zie het mezelf niet aan doen. Daar neem ik de tijd niet voor.

Maar wat dan wel? Ben ik aan het anti-digitaliseren? Verlang ik naar het stenen tijdperk? Misschien. Maar misschien ook niet. Misschien wil ik juist meer. Hoe ziet onze toekomst er nu echt uit? Hoe leven we over 10-15 jaar? Hoe werken we over 10-15 jaar? Gaat de evolutie van techniek ons helpen of juist tegen staan? Bouwen we later energie neutraal of juist energie vrij? Wordt het werk uitgevoerd door AI? En wat doen wij dan? De mens? Vragen, vragen, vragen. Maar, ik beken, ik kan niet wachten op de antwoorden, positief of negatief.

En nu? Doe ik mee of kijk ik vanaf de zijlijn. Wat kan ik doen om mijn steentje bij te dragen? Hoe vinden we eenvoud en verbondenheid in onze werkomgeving en omarmen we de technieken en mogelijkheden van nu en later? Hoe beperken we de destructie van onze grondstoffen en creëren we een leefbare planeet voor onze kinderen? En hoe zorgen we er voor dat er in onze maatschappij plaats blijft voor de mens, ieder mens?

Mijn missie? Het vinden van de antwoorden op mijn vragen. Het delen van de antwoorden op mijn vragen en het toepassen van de antwoorden op mijn vragen voor mijn opdrachtgevers. Maar nu de belangrijkste reden voor dit schrijven. Mijn vraag aan de lezer die het zolang heeft volgehouden. Hoe ziet de werkvloer van 2030 er volgens jullie uit?

Upcycling met een verhaal

Wie het kleine niet eert… …een nieuw ‘upcycle’ project is in de maak. Niet heel groot, maar zeker niet minder belangrijk. Het ontwerp is inmiddels klaar. Nu nog de kleurmonsters goed laten keuren en we kunnen in productie!


Het gebruikte douglas hout heeft een bijzonder verhaal, maar daarover later meer…

Zij werken op hun eigen afval!

Men vroeg om een inspirerende, innovatieve en low budget werkomgeving. Men kreeg een inspirerende, innovatieve en low budget werkomgeving die ook nog eens duurzaam is! Met meubels gemaakt van het eigen afval en creatieve oplossingen om het bestaande maximaal te benutten ben ik zeer trots dat ik deze werkomgeving mocht ontwerpen en inrichten.

Binnenkort volgt een uitgebreid verslag van dit project en uiteraard nog veel meer beeldmateriaal! Wilt u in de tussentijd meer informatie of een rondleiding op het project, wees dan vrij om contact met ons op te nemen.

Het circulaire kantoor

Onkruid: planten die groeien waar je niet wilt dat ze groeien. De mens is onverbiddelijk als het gaat om onkruid en zodra de gelegenheid zich voordoet wordt het onkruid gewied. Hetzelfde doen wij met schimmels en insecten.

De mens is dominant, de mens overheerst, de mens bepaald. Maar wat is juist? Moest die boom nou gekapt worden omdat de wortels mogelijk schade konden aanrichten aan het door de mens aangelegde rioleringsstelsel? Was er een verhoogd risico dat de boom ziek zou worden en andere bomen zou besmetten met een grote kaalslag door zieke en rotte bomen? Of had die boom nog jaren lang zijn rol in het ecosysteem kunnen vervullen? Wie is nu eigenlijk het onkruid? De mens?

Allemaal vragen waar wij geen antwoord op kunnen geven. Hooguit een mening, maar wat wij vinden is niet belangrijk. Wel belangrijk is, dat wij, als mens, veranderen. Nadenken bij wat we maken en gebruiken wat we hebben. Anders denken door anders te kijken naar onze projecten. ADREON neemt een eerste stap, wij gaan pionieren met circulaire producten en de zoektocht naar betaalbare duurzaamheid.

Het eerste project is reeds een feit. Onlangs hebben wij een fantastisch ontwerp mogen maken voor een bedrijf dat zeer actief is met logistieke services voor webshops. Een project waarbij de opdracht duidelijk was: low budget, korte doorlooptijd en men wilde iets gaafs. Het ontwerp is niet alleen een vertaling van het product waar deze onderneming voor staat, maar ook een persoonlijke plek waar de medewerkers zich thuis kunnen voelen.

ADREON is verantwoordelijk voor het ontwerp en verzorgt zowel de esthetische als de uitvoeringstechnische begeleiding. De volledig (circulaire) inrichting van het project wordt geleverd door Reborn Office BV. Gezamenlijk hebben wij de klant gevraagd de challenge met ons aan te gaan om 1700kg afval te leveren waarvan deze inrichting zal worden gerealiseerd.

Binnenkort meer over deze challenge..

Denk groot blijf klein.

Downsizen is de nieuwe standaard zo lijkt het. De markt kiest in mijn optiek weer steeds vaker voor tastbare ondernemingen. Persoonlijk contact, lage overhead en beperkte politiek zijn speerpunten waar opdrachtgevers voor kiezen. En dat is precies waar grote organisaties vaak moeite mee hebben. Is het een trend of is het een gevolg van de crisis?

Kun je je vinden in mijn standpunt? Zo nee, waarom niet? En de belangrijkste vraag, wat kunnen wij hier van leren?

Vernieuwde website

Vernieuwde website, nieuwe naam. MdD projecten & Advies zal voortaan handelen onder de naam ADREON. ADREON staat voor Advies, Realisatie en Ontwerp van huisvestingsvraagstukken. Wij onderscheiden ons ten opzichte van onze concurrentie door de gebruiker, de mens, centraal te stellen. Wij streven er niet naar de mooiste foto te creëren, maar wij streven naar de meest functionele, prettige en duurzame werk- en leefomgeving.

Vragen of suggesties? Wij vernemen ze graag.