Het circulaire kantoor

Onkruid: planten die groeien waar je niet wilt dat ze groeien. De mens is onverbiddelijk als het gaat om onkruid en zodra de gelegenheid zich voordoet wordt het onkruid gewied. Hetzelfde doen wij met schimmels en insecten.

De mens is dominant, de mens overheerst, de mens bepaald. Maar wat is juist? Moest die boom nou gekapt worden omdat de wortels mogelijk schade konden aanrichten aan het door de mens aangelegde rioleringsstelsel? Was er een verhoogd risico dat de boom ziek zou worden en andere bomen zou besmetten met een grote kaalslag door zieke en rotte bomen? Of had die boom nog jaren lang zijn rol in het ecosysteem kunnen vervullen? Wie is nu eigenlijk het onkruid? De mens?

Allemaal vragen waar wij geen antwoord op kunnen geven. Hooguit een mening, maar wat wij vinden is niet belangrijk. Wel belangrijk is, dat wij, als mens, veranderen. Nadenken bij wat we maken en gebruiken wat we hebben. Anders denken door anders te kijken naar onze projecten. ADREON neemt een eerste stap, wij gaan pionieren met circulaire producten en de zoektocht naar betaalbare duurzaamheid.

Het eerste project is reeds een feit. Onlangs hebben wij een fantastisch ontwerp mogen maken voor een bedrijf dat zeer actief is met logistieke services voor webshops. Een project waarbij de opdracht duidelijk was: low budget, korte doorlooptijd en men wilde iets gaafs. Het ontwerp is niet alleen een vertaling van het product waar deze onderneming voor staat, maar ook een persoonlijke plek waar de medewerkers zich thuis kunnen voelen.

ADREON is verantwoordelijk voor het ontwerp en verzorgt zowel de esthetische als de uitvoeringstechnische begeleiding. De volledig (circulaire) inrichting van het project wordt geleverd door Reborn Office BV. Gezamenlijk hebben wij de klant gevraagd de challenge met ons aan te gaan om 1700kg afval te leveren waarvan deze inrichting zal worden gerealiseerd.

Binnenkort meer over deze challenge..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *